ГМО – оръжие за масово унищожение на човечеството

Наскоро попаднах на една страхотна статия за ГМО храните, която напълно споделя мнението ми по въпроса и не се сдържах да не я споделя и тук. В друга статия обяснихме как може да ги разпознаем в магазина. Моята цел е да информирам повече хора, за да станем по-силни срещу интересите на големите компании, които целят чисто и просто – нашето пълно унищожение.

Приятно четене.

Задайте си въпроса – колко процента от вашето ежедневно меню заемат ГМО продуктите? Как точно можете да пресметнете това? Правителството не може да ни помогне, стоките не се маркират със специални знаци, а ние не сме научени да различаваме продуктите, които съдържат ГМО.

Тестове, които са били проведени през 1999 година показват, че от всички продукти, които се внасят в Русия – 70% съдържат в себе си ГМО компоненти. От тогава генномодифицираната продукция е еволюирала и за съжаление не в полза на човечеството. Този отрасъл може да се сравни по темповете на своето развитие само с компютърната област, така че сами се замислете сега, какво точно консумираме и какво даваме на нашите деца всеки ден. Ето и кратък списък на световни компании, които е доказано, че използват ГМО компоненти в своята продукция, като тук причисляваме дори продуктите за детско хранене – Nestle, Mars, Fruit & Nut, Coca Cola, Pepsi Cola, Lay`s, Pringles, McDonald’s, Danone, Neste NAN (детска храна за бебета), Bonduelle, Балтимор, Maggi, Gallina Blanca, Lipton, Ferrero Rocher®, детска храна HiPP и много други.
Разбира се, че в рекламните клипове, които ежедневно гледаме се казва, че всички тези продукти са вкусни и полезни, но никой не споменава, че във всички тях се съдържат ГМО компоненти. Нека не пропускаме да споменем и че в повечето месни изделия също се употребяват такива съставки. Това може и да не става с пряко добавяне на тези добавки в храната, а във вид на хранителни продукти ГМО, с които се хранят животните при тяхното отглеждане. В световен мащаб почти всичкото количество соя, което се използва в храната е генномодифицирано. Но какво всъщност значи това и какви могат да са последствията от такава храна за човека и нашата планета?

Без дори да успеем да разберем, какво се случва, ние в буквален смисъл се оказваме окупирани от генномодифицираните продукти. А може би това не е окупация, а просто дружеско гостуване? Но нека сега да разберем заедно дали наистина тези съставки в храната ни са безопасни или могат да навредят на здравето на всеки един човек, който ежедневно ги консумира.

Съвременните тестове, с които се проверяват ГМО растенията не могат да дадат еднозначен отговор на този въпрос. Оказва се, че ние, цяло едно човечество, сме просто опитни мишки в ръцете на монополистите и нищо не можем да направим в тази ситуация. Заедно с това, обикновените наблюдения и опити с животни, които са консумирали ГМО продукти показват еднозначно, че те са вредни за здравето.

img_0477

Животни, консумиращи ГМО продукти преди и по време на бременността
По време на не еднократни опити с мишки, резултатът от опитите върху бременни екземпляри, които са били хранени с генномодифицирана храна са следните:
* Над 56% от потомството умират през първите две седмици;
* Другите 40% са недоразвити;
* Останалите 4% са безплодни;

При опит да се получи второ поколение, както сами се досещате, това е просто невъзможно, поради факта, че ГМО соята, която е била добавяна към храната на женските екземпляри е довела до безплодие на мишките.
Подобни резултати са получени и при опит със свине, като там се наблюдават не само повишена безплодност на женските, но също така и завишена онкология.
Животните бързо стават безплодни, тъй като консумират ГМО продукти към храната си, а тогава какво ли трябва да се случва с човека вследствие на консумирането на такива добавки към всяка една храна…

Човекът и ГМО продуктите
Човекът живее по-дълго от повечето животни на Земята, затова въздействието на ГМО продуктите върху него е по-трудно забележимо. Повече от десет години ние се храним с генномодифицирана храна, като на пръв поглед нищо не се случва, но наистина ли е така? Логиката на повечето от нас е, че ако при консумирането на дадената храна всичко е добре, значи можем спокойно да консумираме тези продукти и да не се тревожим за нашето здраве и за бъдещото ни потомство. А може би е време да се замислим и да си зададем въпроса, дали само при мишките ефектът от консумирането на тези продукти е безплодие и рак на червото? Ако се замислите дори, може би ще забележите, че днес сме навлезли в епидемията на рака, защото около 30% от смъртните случаи са свързани именно с тази болест. Най-много ГМО продукти се използват в САЩ, а там хората страдащи от алергии са цели 80%. Нима това е случайно или може би в този завъртян кръг има само един виновник?

img_0474

Растенията и ГМО
Генномодифицираните растения са безплодни и предават тази своя особеност на всичко, в което попадат и с което си взаимодействат. Освен това, при опрашване, те предават тази своя особеност и на другите растения на километри разстояние. В САЩ например са забелязали, че дори дивите растения на разстояние 21 километра от изпитателния участък с ГМО посеви са били заразени и са били безплодни, като така не могат да дадат потомство.

Генноинжинерните корпорации вече са закупили най-големите в света производители на семена. Те продават обикновените семена заедно със своите генномодифицирани. Да, понякога това смесване е случайно, но това не е факт, който да оправдава цялата тази ситуация и реалност, в която ние сме длъжни да живеем и дори да не знаем, какво гледаме в градините си. Подобна ситуация се е наблюдавала в Бразилия и Индия, където подобни смесени обикновени и геномодифицирани семена са довели до безплодие на растенията и липса на потомство и съответно реколта. Дори нормалните растения са станали безплодни в резултат на опрашването. Най-странното в цялата тази ситуация е, че вече е факт продажбата на евтини ГМО семена от генноинжинерните корпорации, като освен това плодовете се получават красиви, но какво всъщност означава всичко това? Много просто, всички плодове или по-точно семената им са безплодни и не могат да родят следващо потомство.
Това е процес, който няма връщане назад и в следствие на който всички растения на планетата скоро ще бъдат безплодни.
Повече безплодни растения ще доведат до по-добра продажба на семената, но кой печели от всичко това? Много просто, така се цели увеличаване на цената на семената, но това няма да е следствие от падането на астероид на Земята или друг катаклизъм. Може би дори ще се учудите, че тук не говорим само за финансова изгода, а по-скоро за политическа. Поставяйки човечеството в зависимост на търговски организации, те ще станат по-силни от всяко едно правителство на света и ще могат с лекота да решат без дори един изстрел кой ще живее, кой ще умре, кой ще е сит, кой ще гладува…

Насекомите и ГМО
Насекомите са тези същества, които имат сравнително кратък живот и именно върху тях е по-лесно да се види в действие влиянието на ГМО продуктите. Вие обърнахте ли внимание, че някак изведнъж изчезнаха хлебарките… И не само тези животни започват да изчезват, защото редом с тях вървят и прилепите, различни видове птици и дори пчелите… Отделно внимание ще отделим именно на пчелите, като вече се забелязва, че 90% от тези насекоми са изчезнали напълно в Америка и Европа. Както знаете, пчелите не са само източник на мед, но и те спомагат за опрашването на растенията. Например, в Китай вече растенията се опрашват ръчно, но до какво всъщност може да доведе това? Дори Ванга предрича, че първи ще започнат да умират пчелите, а след това и човечеството ще изчезне. Алберт Айнщайн също е казвал, че 10-15 години след като умрат всички пчели на планетата, ще изчезне цялото човечество.
И както сами се убеждавате, всички опасения се оказват верни, защото ГМО продуктите са вредни не само за хората, но и за природата.

img_0475

Кой печели от ГМО?
Първо искаме да вметнем, че това си е истинско атомно оръжие със забавен ефект, който е измислен не просто така. Дори ако направим един паралел, ще забележим, че в световен мащаб около 70% от капитала на едни от най-големите страни се харчи именно за военно оборудване, опити, проучвания и така нататък, като целите са да се открие и намери начин за убиване на човека без дори да бъде направен един изстрел. Означава ли, че ГМО продуктите са нов вид оръжие, за което хората дори не подозрат или бомба със забавено действие, чийто взрив ще бъде усетен през следващите поколения? Но нима наистина генномодифицираните продукти някак са свързани с войната и организациите, които работят за войната. И сега ВНИМАНИЕ: именно фирмата, която е доставяла смъртоносно оръжие във Виетнам, след 25 години е станала една от първите световни компании, които доставят геномодифицирани продукти в световен мащаб.

Но ако продуктите наистина са оръжието на 21 век, тогава кой и с кого води война? Все пак тези продукти се продават почти във всички страни в света и кой има полза от това скрито оръжие, включително и САЩ. Тогава, каква е целта на това масово убийство? Едни от учените са твърдо на мнение, че така ще се нахранят повече хора, а други пък смятат, че това е начин да се справим с повишената раждаемост в световен мащаб в някои страни, тоест така ще се намали репродуктивната способност на голяма част от населението за следващите няколко потомства и един вид ще се изпълни отдавна кроен план, като за неговото осъществяване дори няма да се налага война или други подобни мерки. Все пак природните запаси са ограничени и с всяка една година намаляват.
За да не се изчерпат тези запаси, е необходим строг контрол над техните потенциални потребители или казано с други думи – хората. Може би вече сте се замисляли, че именно по някакво странно стечение на обстоятелствата именно в години на огромен прираст на население на Земята започват войни или пък изведнъж се появяват епидемии и т.н. Цялото това съвпадение е меко казано странно, така че е време да се замислим за истинския виновник на всички тези беди и катаклизми. Всички сме чували за плана, който цели да се съкрати населението на Земята с 80%, а именно генномодифицираните продукти са идеалното мирно оръжие за тази цел. И как тогава се е получило така, че навсякъде се води война, а хората дори не са наясно с това?
Ние сме свикнали да доверяваме своята безопасност на правителството, на учените, на производителите и така нататък, най-малкото поради факта, че ние сами не можем да проверим тези неща, тъй като едва ли някой от вас има лаборатория у дома, за да изследва, какво всъщност яде и какво се съдържа в храната. Но за сметка на това сме свикнали да си плащаме данъците, като именно с нашите пари се приемат законите за продължаване на опитите с ГМО продуктите или със самите нас и то за нашите пари!

Нека не забравяме, че именно медиите преднамерено дезинформират обществото, като така ние в действителност не знаем, каква атомна бомба и оръжие са ГМО продуктите, с които се храним всеки ден.
Изгода от всичко това имат и фармацевтичните компании, защото както разбрахте вследствие на консумирането на ГМО продукти се увеличават онкологични заболявания и много други. Така хората ежедневно вливат парите си в данъци, с които да се плащат тези опити и да се приемат закони свързани със узаконяването на ГМО, но и да се лекуваме, да се лекуваме от последствията на консумацията на геномодифицирани храни! Казано на простичък език вследствие на ГМО храните хората губят ежедневно своето здраве и разбира се искат да се излекуват, влагайки хиляди и дори милиарди долари във фармацевтичната пирамида, която също пряко печели от тази генномодифицирана еволюция.
А сега сами се замислете, дали хората имат полза от цялата тази еволюция на генетиката?…

Източник: blife.eu

Коментари

Коментари

One thought on “ГМО – оръжие за масово унищожение на човечеството

Comments are closed.